Tänään jäljellä 30 viikkoa

Lähtötilanne 15.5.2017:
84,7 kg
BMI 34,5

Rasvaprosentti: 38,4 %

Vesiprosentti: 44,9 %
Lihasprosentti: 32,2 %

Ensimmäinen ajatus: Perkele. Toinen ajatus: No, olen kyllä tämän ansainnutkin. Kolmas ajatus: Sentään ollaan lähempänä kahdeksaakymmentä kuin yhdeksääkymmentä. Neljäs: Onkohan tässä mitään mahdollisuuksia päästä alle 65 kilon jouluun mennessä? Viides: Tai no ylipäätään yhtään minnekkään – mitä suuruusluokkaa mahtaa paino olla kesän jälkeen…? Kuudes: Ihan sama. Seitsemäs: Yritän silti. BMI:tä laskiessa: Ei tässä sentään vielä vaikeasti ylipainoisia olla. Merkittävästi vain. Onpahan mistä pudottaa. Ja eilenkin se oli kilon vähemmän, kai se sieltä vielä tippuu…

Aloituspäivää kruunasi farkkujen hajoaminen heti aamusta perinteisestä paikasta: sisäreiteen tuli reikä. Ostin farkut vajaa kaksi kuukautta sitten ja maksanut niistä 60 e sillä ajatuksella, että farkut kestäisivät kerrankin pidempää käyttöä. Eivätpä kestäneet, eikä Vero Modasta löytynyt tänään pikaisella käynnillä uusia. Ai että kun ärsyttää – toisaalta, kun huomenna toivottavasti löydän uudet farkut, tiedän, mitä niistä ajattelen: ne ovat viimeiset 31 tuuman levyiset farkkuni. Kesän lopulla haluan ostaa 30 tuumaiset. Siinä olkoon siis tavoite ensimmäiselle 10 viikolle.

Eikä päivä muutenkaan ollut helppo: ruokailut vähän niin ja näin – ja siksi, ihan hyvän mielen takaamiseksi – kaloreita laskematta. Mutta en herkutellut, en ainakaan liikaa. Yhden munkin sain ilmaiseksi. Illalla söin vähän kevyemmin kompensoidakseni päivän ylilyönnit.

Vastavetona taas tänään on ollut ehkä kivuttomin päivä pitkään aikaan, toki kipulääkkeiden turvaamana. Ehkä tästä jo pian parannutaan… (koputan puuta *kopkop* ettei nyt ainakaan pahenemaan menisi)? :)

Tälläisin miettein starttasi tämä kesä ja sen laihdutusurakka. Sillä nyt todentotta laihdutetaan, vaikka sanana laihdutus ei tosiaankaan ole kovin kovassa huudossa. Mielummin käytetään sanoja elämäntapamuutos tai elintaparemontti ynnä muut vastaavat – ja se tässä on toki tavoitteena, pysyvien muutosten tekeminen. Mutta turha kierrellä tai kaarrella todellista tavoitetta: massaa tästä kropasta löytyy liikaa, ja osasta siitä pitäisi päästä ensin eroon, jotta liikkuminen olisi mielekkäämpää. Ainakin tästä nykyisestä vaivasta parantumista odotellessa.

Seuraavan kymmenen viikon aikana on siis tavoitteena tiputtaa 5-7 kiloa eli päästä 77,7-79,7 kiloon. Saa nähdä, miten tässä käy! :)

 

2 vastausta artikkeliin “Tänään jäljellä 30 viikkoa

  1. Hei, aivan mahtava blogi sinulla!
    Jään seurailemaan! Meillä näyttäisi
    olevan aikalailla samat mitat, mutta
    pituudessa vain 10cm eroa :D
    Tsemppiä kuitenkin projektille o/ Tulen
    kommentoimaan matkasi varrella varmasti
    enemmän ja vähemmän :)

    Tykkää

    1. Kiitos kommentistasi ja kiva kun tykkäät blogistani! Pitääpä vilkaista omaa blogiasi lähipäivinä. :)

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.