Viikkoraportti 45-46/-18: Kahden viikon fiilikset

5.-12.-19.11.-18
90,0 kg →  89,9 kg → 90,9 kg 
BMI 36,5 → 36,5 → 36,9
Muutos +1,0 kg, syksyn kokonaislisäys yhteensä +1,9 kg.

Rasvaprosentti: 50,4 % →  50,4 % → 51,1 %
Vesiprosentti: 36,9 % → 36,9 % → 36,7 %
Lihasprosentti: 28,3 % → 28,3 % → 28,2 %

Liikunta: Molemmilla viikoilla kaksi reilun tunnin lenkkiä. Lisäksi asiointia kaupungilla kävellen ja pyörällä ja iltaisin jokunen happihyppely. 

Huh tätä tekemisen määrää. Parhaillaankin pitäisi tehdä sitä, tätä ja tuota, mutta päätin nyt kuitenkin hetken hengähtää ennen illan puuhiin siirtymistä. Tunnin päästä lähden käymään vajaan tunnin palauttavalla lenkillä, kuten Bodybossin treeneihin kuuluukin.

Tässä viikkoraportissa siis kahden viikon kuulumiset kerralla. Hirveästi sanottavaa ei kuitenkaan ole. Lenkillä olen käynyt, ruokavaliossa vähän ryhdistäytynyt, mutta edelleen herkutellut, paiskinut opintoja ja vapaa-ajan projektejakin. Ehkä oleellisin tiivistyy alla riveissä, jotka kirjoitin, kun yritin ehtiä kartoittaa fiiliksiäni viime viikon lopulla:

***

perjantai 16.11.2018

Viime päivät ovat olleet vähän ristiriitaisia. Haluaisin kovasti laihduttaa, mutta joka päivä olen herkutellut jollain pienellä. Pääsääntöisesti varsin maltillisesti, mutta kuitenkin. Mieliala on edelleen pysynyt yllättävän hyvänä ja vireänä, vaikka kaamosmasennusta edelleen pelkäänkin. Mutta tällä hetkellä näytän selviävän tästä syksystä ilman pimeneviin iltoihin ja loppusyksyyn liittyvää uupumusta ja alavireisyyttä, mikä on yhtään liioittelematta aivan VALTAVAN iso juttu mulle. Ehkä lokakuun, marraskuun ja joulukuun illoista voi sittenkin selvitä ilman jatkuvaa pahaa mieltä! Olen  tosi kiitollinen ja onnellinen tästä muutoksesta. Ja jos jokin paha mieli alkaisikin jo heti huomenna, se kestäisi puolet vähemmän kuin mitä aiempina syksyinä.

Mielessä ja työpöydällä on piiiiiitkä lista tekemättömiä, mutta pääasiassa sinänsä mieluisia hommia. Jouluaattoon mennessä on luvassa opintojen lisäksi ainakin kolme arki-iltaa vievää koulutustilaisuutta (yritykset kummasti kiinnostuvat alallani kohta valmistuvista opiskelijoista), kolmet pikkujoulut, yhteen esiintymiseen valmistautuminen, kolme päivää muissa valmistumiseen liittyvissä vastuuhommissa, kahdet valmistujaiset ja seitsemän päivää töissä (onneksi tuttu, viime kesäinen työpaikka). Onhan tässä tekemistä, voisi sanoa.

***

Tekemistä on. Toisaalta on motivaatiota liikkua ja treenata sekä syödä hyvin, mutta toisaalta resurssit ovat rajalliset. Totesin, että saattaisin onnistua, jos saisin vähän ulkopuolista apua – jonkin asian, joka määrittelisi vähän sitä, mitä milloinkin teen. Koko viikon pohdiskelin Bodybossin tarjousta, löydin netistä vieläkin paremman tarjouksen ja päätin lopulta sanoa kyllän. Maanantaina aloitin 16 viikon treeniputken, ja jo eilen olin ruokavalion suhteen tarkempi, vaikka eiliseen sisältyi myös yksi noista koulutustilaisuuksista, joita perjantaina mietiskelin.

Asenne on kohdillaan. Jouluun viisi viikkoa. En enää uskalla luvata mitään erikoisempaa, mutta mielenkiinnolla haluan nähdä, mihin pääsen.

Eilisaamun paino on suurimpia ikinä vaa’alla todistamiani. Se ei sinällään johtanut vihaan, suruun tai pettymykseen tai mihinkään muuhun negatiiviseen ajatukseen. Se on vain luku. En vain halua sen enää kasvavan suuremmaksi! … ja siksi loppuvuodesta onkin erityisen tärkeää pitää huoli siitä, ettei se omalla toiminnalla enää nouse.

Tämän viikon tavoitteet:

 1. Paino alle 90 kg.
 2. Treenit Bodybossin mukaan, eli 3 lihaskuntotreeniä ja 2 lenkkiä.
 3. Herkkuja syön loppuvuoden ajan vain pikkujouluissa.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Viikkoraportti 45-46/-18: Kahden viikon fiilikset

 1. Akuankka sanoo:

  Tiesitkö, että painonpudotuksessa ruokavalio vaikuttaa 70% tuloksiin. Eli ilman liikuntaakin voi laihtua. Mitä jos pitäisit ruokapäiväkirjaa viikon ajalta ja vaikka kuvaisit kaiken mitä syöt? Ja tekisit siitä postauksen. Ehkä siinä konkretisoituu se, missä mennään mönkään.

  Oletko ajatellut vhh ruokavaliota? Sillä pudotin itse painoa 9kg.

  Tuohon herkutteluun ja sen lopettamiseen: ensimmäiset päivät ovat helvetillisiä, mutta kun onnistuu muutamasta ensimmäisestä päivästä niin se motivoi jatkamaan. Lopulta herkuista nauttii enemmän kun on pitkään ilman ja ottaa sitten esim pari palaa suklaata. Ja jos et osta herkkuja kaappiin, ei niitä myöskään ole siellä syötäväksi.

  Itsellä toimi herkkujen lopettamisen suhteen totaalikieltäytyminen parilta kolmelta viikolta. Lisähaasteen tein itselleni sillä, että lupasin miehelleni 100€ jos ostan herkkuja. Ei tehnyt mieli siis ostaa 2€ suklaalevyä kun lopullinen hintalappu olisi ollut 102€!

  Tykkää

  • ss sanoo:

   Kiitos kommentistasi!

   Et ole varmaan kovin paljon lukenut blogiani? Jos olisit, huomaisit varmaan, että todella tiedän ruokavalion olevan ratkaisu tuloksiin. Ja ainakin mun osalta ruokavalio taitaa merkitä sataa prosenttia ja liikunta ehkä kymmentä (liikunta tuo lisähyötyä ja lisämotivaatiota tekemiseen). Tiedostan kyllä, miten (huonosti) syön tällä hetkellä, mutta tällä hetkellä onnistumiseen vaikuttaa liikaa opintoni. En pysty vielä parempaan, koska vaikka motivaatio on kohdillaan, mielessä on paljon muutakin kuin laihduttaminen.

   Tsemppaan tällä hetkellä viimeisiä kursseja läpi, ja vaikka tiesinkin syksyn olevan viime kevättä rankempi, se on ollut vieläkin raskaampi kuin osasin epäillä. Onneksi reilun viikon päästä on viimeiset tentit, jonka jälkeen multa loppuvat myös tekosyyt herkutteluun ja treenien väliin jättämiseen. Monena, monena syksynä olen herkutellut paljon enemmän ja siksi myöskin lihonut paljon enemmän, joten en jaksa stressata sitä nyt, jos paino on vuodenvaihteessa kaksi kiloa plussalla alkusyksyyn verraten. En sano, ettenkö voisi vielä tänä vuonna tehdä jotain fiksusti, mutta en enää odottele suuria. Yritän parhaani, ja se todella riittää mulle loppuvuodelta.

   Ensi vuonna on aikaa vaikka mihin. Valmistun, siirryn työelämään ja illat eivät ole enää samalla tavalla täynnä opiskelua. Se on iso muutos, ja tuohon muutosvaiheeseen aion panostaa todella paljon, että elämäntavatkin muutuisivat pysyvästi sen myötä.

   – ss

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.