Tammikuun kuukausitavoitteet

Kohta ollaan jo kuun puolivälissä, eli eiköhän olisi kovastikin jo aika julkaista tammikuun kuukausitavoitteet? Arki on ollut tälläkin viikolla yllättävän täynnä ohjelmaa, mutta vastapainoksi viikonloppu on ollut varsin vapaa ja rento, juuri sopiva lepäilyä ajatellen.

Pakkasen huurtamia oksia, joissa punaisia marjoja.
Kuva: freestocks.orgUnsplash.

Tammikuu on alku kaikelle, mitä tapahtuu vuonna 2019. Ja koska se on ”vain” alku, en aio repiä liian nopeasti mihinkään suuntaan, vaan totutella ja edetä rauhassa kohti sellaista ravitsemusta ja treenirytmiä, jolla laihdun, jolla vahvistun ja jolla ollen minulla ei ole nälkä. Liian raju aloitus johtaa mulla vain uuvahtamiseen ja nopeaan motivaation romahtamiseen silloin, kun motivaatiota eniten tarvitaan.

Jos mulla ei olisi tiedossa kahden viikon lomamatkaa helmi-maaliskuun vaiheessa, tähtäisin siihen, että juurikin helmikuun lopulla alettaisiin olla siinä tilanteessa, että paino selvästi on tippumaan päin ja treenirytmi on tasainen. Tähän ei kuitenkaan päästä, joten tässä vaiheessa olenkin pohtinut tavoittelevani sitä, että rutiinit ovat jokseenkin säännöllisiä maaliskuun lopulla (on sitten taas ihan eri asia, millaista mielen sisäistä taistelua käyn noiden rutiinien toteutumisen suhteen… motivaatiota tarvitaan silloin erityisen paljon!). Lomamatkan jälkeen palaan heti pahimman jetlagin helpotettua siihen rytmiin, joka oli ennen lomaa ja tavoittelen säännöllisiä rytmejä maaliskuun loppuun mennessä. Vaikka olenkin vain pari viikkoa poissa, tavoitellut rutiinit eivät ole vielä rutiineja, ja niihin pääseminen vie oman aikansa.

Tammikuun kuukausitavoitteet

Lähtöpaino 1.1.2019: 92,5 kg.

 • Pudotan painoa 2,5-3,0 kg (eli 92,5 kg → 89,5-90,0 kg).
 • Treeni
  • Aloitan Bodyboss pretraining -jakson kevennettynä: hajautan neljän viikon treenit kuuden viikon ajalle. (Parin aloitusyrityksen jälkeen totesin, että kuntoni on yksinkertaisesti vielä liian huono niin kovaan vauhtiin, mitä kohti tuolla jaksolla yritetään. Eli keventäminen on tarpeen!)
  • Lisäksi lenkkeilyä ja kehonhuoltoa siten, että tavoitteena on tehdä yhteensä 5 treeniä/viikko.
  • Haaste: yli 10 000 askelta vähintään 15 päivänä kuukauden aikana!
 • Herkkulakko (eli: karkit, suklaa, sipsit).
 • Ruokavalio
  • Hyvän, tasapainoisen ruokavalion hakeminen rauhaksiin arkeen. Ruokien valmistelu mahdollisuuksien rajoissa sunnuntaisin.
  • Alan laskea kalorit soveltuvina päivinä. Tuolloin tavoitevaje 500-700 kcal/päivä.
 • Vapaa-aika
  • Luen vähintään kaksi kaunokirjallista kirjaa (yhtenä vuoden 2019 tavoitteenani on lukea kaksi kirjaa joka kuukausi).
  • Yhteen vapaa-ajan esiintymiseen valmistautuminen.
  • Helmikuun lopuilla alkavaan matkaan valmistautuminen.
 • Opiskelu
  • Tsekkaan, että tarvittavat opintopisteet ovat parin vipan kurssin jälkeen todella kasassa.

Millaisia tavoitteita sinulla on tammikuulle? :)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tammikuun kuukausitavoitteet

 1. Vilvakka sanoo:

  Mulla ei ole tällä hetkellä mitään uusi vuosi-uusi minä- meininkiä, pikemminkin asetan itselleni tavoitteita kuten pitkin vuotta teen. Yhtenä tavoitteena on jo pidemmän aikaa ollut lukemisen lisääminen. Yliopisto-opiskelu on syönyt viimeisenkin innon lukea romaaneja, koska aika ei vain tunnu riittävän. Tälle vuodelle olen lukenut jo neljä kirjaa, ja tuossa vuoden vaihteessa luin myös neljä kirjaa. Ennätys pitkiin aikoihin! On ollut todella ihanaa vain uppoutua kirjoihin, joiden lukemista on suunnitellut jo pidemmän aikaa, mutta aina on muka ollut jotain muuta tekemistä.

  Liikunnan tai ruokavalion suhteen en aio asettaa itselleni tarkkoja tavoitteita. Aion ostaa jälleen uimahalliin 20 kerran kortin ja käydä vesijuoksemassa fiiliksen mukaan. Kokeilen myös ihan kotona youtuben avulla joogaa ja yritän ehkä taas kehittyä päälläseisonnassa. Viime keväänä onnistuin siinä tosi hyvin! Ehkä tänäkin keväänä.

  Tykkää

  • ss sanoo:

   Argh, sori kun tässä vastaamisessa taas kesti. *nolo* Mulla on just sama, haluaisin taas oppia lukemaan kirjoja piiiiiitkän yliopisto-opiskelun (ja vähän lukiovaiheenkin…) jälkeen. Ei ehkä niin paljon kuin yläasteella, mutta sillä tavalla, että koko ajan luvun alla olisi jokin kirja ja pysyisi ”rutiini päällä”. Silloin lukemisen aloittaminen ei vaatisi ihan niin paljon ekstrapanostusta…

   Sekä liikunnan että ruokavalion suhteen mä taas itse kaipaan jotain tarkempaa tavoitetta, jotain mihin tähdätä ja mitä mitata. Oon sen verran numero-orientoitunut ihminen, että en vain mahda sille mitään. xD Mutta en toisaalta stressaa, vaikken täsmällisesti asetetuissa tavoitteissa onnistuisikaan. Tässä vaiheessa todella vielä harjoittelen pitkän vähäliikuntaisen ja huonon ruokavalion jälkeen. Ja töiden ja opintojen puolesta tulee aina yllättäviä tilanteita, jotka vie voimia monesta muusta jutusta. Joka tapauksessa haaveissani on se, että loppuvuodesta viisi tuntia liikuntaa viikossa olisi varsin vaivaton määrä saavuttaa (ei väliä, vaikka kävelisin kaikki viisi tuntia, kunhan ylipäätään liikun). :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.